2014. május 7., szerda

Webshopok

Sziasztok!


Arra gondoltam, összegyűjtöm azokat a webshopokat, amiket ismerek, és megmutatom, hogy szerintem mit érdemes beszerezni, illetve nekem mi szerepel a kívánságlistámon.
Kicsit hosszú lesz, de próbálok csak a lényegre koncentrálni, és a legfontosabb infókat leírni.

Kb 10 éve még csak ismerkedtünk az internettel, a mai nap viszont már szinte mindent beszerezhetünk a segítségével. Otthon a kanapéról elintézhetjük a hétvégi nagybevásárlást, megrendelhetjük a legújabb technikai kütyüket, és licitálhatunk fillérekért a vaterán, ebay-en. 
Rengeteg-rengeteg webshop létezik, én azokat szeretném most megemlíteni, amikkel már van tapasztalatom,  ill. amelyekkel remélem a jövőben lesz. :) Természetesen a blog témájánál maradva, tehát szépségápolási termékeket keresve.

Ha valaki szeretne olyan terméket beszerezni, ami itthon nem kapható, az internethez fordulva kisebb, vagy nagyobb kutatómunkával biztosan talál egy helyet, ahol megveheti a kiszemelt tárgyat.
A legtöbb helyen lehet bankkártyával fizetni, viszont több oldalon csak Paypal-lal tudunk vásárolni. Ezért mindenképp ajánlom egy Paypal fiók létrehozását. Nagyon egyszerű az elkészítése, és biztonságos is. Az én bevált módszerem, hogy fizetés után egy bizonyos összeget átutalok a Paypal számlámra, így tudom, hogy mennyit tudok szánni ezen költekezésekre az adott hónapban.
Ha szeretnétek, írok róla később részletesen is.

Az első webshop amit megemlítenék, az az ebay, mert innen rendelek a legtöbbször, és itt is töltöm el a legtöbb időt. :)


Na, itt például csak Paypal-lal tudunk fizetni. Váráslás előtt természetesen regisztrálni kell, ahogyan a többi oldalon is. Itt MINDEN megtalálható, komolyan mondom. Olyan dolgokat találhatunk, aminek a létezéséről még nem is tudtunk. :)
Én legtöbbször kiegészítőt vásárolok, pár dollárért, és sosem csalódtam még. Nemrég rendeltem egy ecsetszettet, és egy BB krémet amit hamarosan láthattok egy tavaszi zsákmányos bejegyzésben. Annyit elárulok, hogy nagyon jó vétel volt, minden nap használom őket. Általában Koreából, és Kínából érkezik a termék. Sok Koreai márka felkeltette a figyelmem, de egyenlőre még csak kívánságlistán várakoznak. :) 1 dollárért nagggggyon sok dolgot lehet venni. :)

Természetesen megemlíthető a Vatera is, ami ugyanezt a funkciót látja el, viszont belföldről rendelünk, magyar az oldal, viszont számoljunk vele, hogy itt minden drágább. (sok esetben az ebay-es terméket árulják, természetesen plusz árrést felszámítva)
Az első palettáimat, és ecsetkészletemet itt szereztem, de ma már tudom, hogy sokkal jobb minőségű termékeket kaphattam volna más oldalakon, kevesebb pénzért.

A következő oldal, amit meleg szívvel tudok ajánlani, az az iHerb.com.


Amiért nagyon sokan felkeresik ezt az amerikai webshopot, azok a Real Techniques és Bdellim tools ecsetek, ill. az Elf kozmetikumok.
Egyébként nagyon sok bio terméket, vitaminokat, de még állateledelt is lehet rendelni. 
Több szállítási típusból választhatunk, a legolcsóbb 4 dollár, kb 2 hét alatt megérkezik a rendelt áru. Az első rendeléskor 5, ill. 10 dollár kedvezményt kapunk a rendelés összegétől függően, és kiválaszthatunk egy ingyen terméket is, amit hozzácsapnak majd a csomagunkhoz.
Az én kiszemelteim: Real Techniques Miracle Complexion Sponge, Elf tusok, pirosítók, argánolaj.


Maradva a külföldi oldalaknál a következő webshop a Born Pretty Store.


Sok kis kütyüt lehet venni, amit pl ebay-en is, de szerintem nagyjából mindenki a körmös cuccokért használja az oldalt. Mindent megkapunk itt, amit csak körömre kenni, ragasztani, festeni, szórni lehet.
Ingyenes a posta, viszont nagyon kaotikus a kiszállítási idő. Az első rendelésem megérkezett 2 hét alatt, viszont a másodikra 3 hónapot kellett várni. o_O
Kiszemelteim: körömnyomda lemezek, nyomdázó lakkok, pontozó szett, vizes matricák.


A MUA, Makeup Academy egy konkrét kozmetikai márka, többször rendeltem már tőlük is. Angliában a drogériákban is megtalálhatóak, nagyon kedvező árúak a termékeik. A szemhéjfestékeik nagy része drágább termék koppintása, de tapasztalatom szerint nagyon ügyesen megoldják a másolást. :)


A sminktermékek mellett kapható körömlakk, és ecset is, ráadásul jó minőségben. A palettáik a legnépszerűbbek, de én nagyon szeretem a pirosítóikat is.
Az alap szállítási költség 5 font, viszont sokszor hirdetnek olyan akciót, hogy ha elérsz egy minimum rendelési összeget, akkor ingyenes a posta. Érdemes ilyenkor összefogni barátnővel, munkatárssal, szomszéddal, hogy mindenki jól járjon. :)
A kívánságlistámon: matt rúzs, körömlakk, ecsetek, szemhéjtus (mert imádom, és kell a pótlás)


Most következzen egy pár oldal, amiket még nem próbáltam, de olyan termékeket árulnak, amik egy rövidebb, hogy hosszabb ideje, de a kívánságlistámon szerepelnek.


A Cherry Culture oldalon 25 márka termékei közül válogathatunk.


A legérdekesebb márkák, amik kaphatóak a Beauty Blender, Jordana, Milani, és a NYX.
Sokszor van náluk akció, ünnepekkor akár 20-25% is, viszont a szállítási költség magas. Az összmennyiségtől, és súlytól függ, de azt hiszem min. 10 dollár körül van.
A kívánságlistámon: Milani pirosító, szemceruza, tus, NYX butter gloss, butter lipstick, pirosító, Jumbo pencil,.

Ha valakinek megtetszik, kérem jelezze, benne lennék egy közös rendelésben. :)


A HQhair. com, és a Lookfantastic sok felső kategóriás terméket árul, és ingyen postáznak világszerte.





Mindkét oldalon több, mint 100 márka képviseli magát, arc,- és hajápolási termékeket, parfümöt, de még készülékeket is vásárolhatunk. A két webshop kínálata a termékeket és az árakat nézve is nagyon hasonló.
A számomra érdekes márkák:
HQhair:  Burt's Bees, Macadamia, Nars, Urban Decay.
Lookfantastic: Benefit, Bourjois, Korres, Stila, Too Faced.
Kívánságlistás darab: Urban Decay Setting Spray, 24/7 Eye Pencil, Naked Basics paletta, Stila eyeliner, In The Know paletta.


Van még egy hely, ahonnan ingyenes postával tudunk rendelni, viszont nem kifejezetten a beauty témára épül az oldal, sokkal inkább a divatra.
Az Asos egy elég ismert webshop, hazai blogokon is találni beszámolót rendelésről. 



A Beauty szekcióban vehetünk szintén arc-, és hajápolási terméket, körömlakot, sminket, de még kozmetikai táskákat is. 

Ohmybrush Viki írt korábban erről az oldalról itt, a regisztrációról, arról, hogy milyen kérdések, tévhitek szoktak felmerülni az online vásárlásnál.
Érdemes elolvasni, és ha már úgyis ott vagytok, nézzétek meg a többi írást is, mert nagyon jók. :)

Kívánságlistán: Bourjois termékek, Carmex ajakápolók, Batiste szárazsampon.


Az utolsó külföldi oldal, amit megemlítenék, a Fragrance Direct.


Ahogy a nevéből is kiderül, főleg parfümöket vásárolhatunk itt, viszont nagyon széles a beauty skálájuk is. Olyan drogériás termékekre bukkanhatunk, amit itthon nem értékesítenek, ill. vásárolható, de itt sokkal olcsóbban hozzájuthatunk. 1-1 márkából nem túl nagy a kínálat, a körömlakkoknál előfordul, hogy csak 2-3 szín közül választhatunk, viszont hatalmas kedvezménnyel.

Kiszemelteim: Rimmel, Revlon termékek, körömlakkok minden mennyiségben. :)

A szállítás 40 font fölötti rendelés esetén ingyenes, ez alatt pedig 6 font, tehát nem olcsó. Szintén megéri összefogni valakivel.

No, és akkor nézzük a magyar oldalakat. Itt már rövidebb leszek, mert ugyan rengeteg magyar oldal létezik, most csak kettőt szeretnék megemlíteni.

Az első, ahonnan már többször is rendeltem, a Makeup Plaza.



Jelenleg 22 márka található meg a webshopban, külön kategóriában megtalálhatóak a kiegészítők, eszközök.
A szállítási költség 12.000 Ft fölött ingyenes, több fizetési mód közül választhatunk, a legegyszerűbb szerintem a banki átutalás, így 673 Ft-ba kerül.
Figyelemre méltó márkák: Barry M, MeMeMe, Paese, Sleek.
A kívánságlistám innen irtó hosszú, inkább nem kezdek bele a felsorolásba, de szerintem leginkább ecsetet, műszempillát, és Sleek termékeket éri meg rendelni.


Az utolsó webshop pedig a Pink Panda, ahol több oly márka megtalálható, amelyek más hazai oldalról nem szerezhető be.



A webshop magyar üzemeltetője az imádni való Eszter, akinek Youtube csatornájára is érdemes bekukkantani.
Nagyon gyors a kiszállítás, a díja a rendelési összegtől függ, minél magasabb az összeg, annál kevesebbet kell a postáért fizetni! :) 6.000 Ft alatt 990 Ft.
Érdekes márkák: bhcosmetics, Eco Tools, Konad, Lime Crime, Revolution, Sigma, the Balm, Urban Decay.
Kívánságlistát itt sem írnék, mert nagyon sok mindent kinéztem, de mindenképp meg kell említeni a Revolution-t, ami egy új márka, és nagyon olcsón kínálják termékeiket.


Nos, ezek azok az oldalak, ahol általában csorgatom a nyálam, és hosszú órákon át képes vagyok nézelődni :D


Meséljetek, ismeritek ezeket az oldalakat? Van velük személyes tapasztalatotok? 



2 megjegyzés:

  1. Szia Petra!
    Ma jártam nálad először, és nagyon örülök, hogy idetaláltam!
    Ez a posztod is igazán szuper lett, körültekintően összegyűjtöttél sok-sok okosságot nekünk!
    Fel is iratkozom hozzád gyorsan, ha a technika ördöge megengedi! =)

    VálaszTörlés